Ingredienser
-
400 g helstegt oksemørbrad
-
400 g tomater
-
4 stængler blegselleri
-
2 avocadoer
-
0.5 spidskål
-
2 rødløg, rå eller lynsyltede
-
1 bdt. purløg, finthakket
-
Sennepsdressing
-
6 spsk. rapsolie
-
3 spsk. æbleeddike
-
1.5 spsk. sennep
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Hvor tit er det lige, at man står tilbage med en ende oksemørbrad? Ikke meget oftere end de uger, der er to onsdage i. Men HVIS du alliwl skulle havne i den lykkelige situation, så kommer her et behjertet forslag til, hvordan du kan servere det gode, møre kød.
Sammen med en avocadosalat bestående af bl.a. avocadoer, tomater, syltede rødløg og en dejlig, frisk sennepsdressing kommer tynde skiver oksemørbrad til deres fulde ret.
Denne ide kan du selvfølgelig også bruge, hvis du har en rest roastbeef, oksefilet, bøffer eller andet saftigt, koldt kød.
Vi foreslår at servere bøfsalaten – eller avocadosalaten med skiveskåret oksemørbrad – i selskab med en skålfuld små, ovnbagte hvidløgskartofler: Vask en pose små kartofler, vend med olie, hvidløg, timian og salt og bag 30 minutter ved 200 grader.
Ingredienser
400 g helstegt oksemørbrad | |
400 g tomater | |
4 stængler blegselleri | |
2 avocadoer | |
0.5 spidskål | |
2 rødløg, rå eller lynsyltede | |
1 bdt. purløg, finthakket | |
Sennepsdressing |
|
6 spsk. rapsolie | |
3 spsk. æbleeddike | |
1.5 spsk. sennep | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær oksemørbraden i tynde skiver |
2
Færdig
|
Skær grøntsagerne i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Rør dressingen sammen og hæld over grøntsagerne |
4
Færdig
|
Anret kødet oven på salaten |
5
Færdig
|
Drys med fintsnittet purløg |