Ingredienser
-
1.2 kg mellemstore kartofler
-
100 g parmesan, fint revet
-
Krydderolie
-
3 fed hvidløg, knust
-
0.5 dl olivenolie
-
2 tsk. paprika
-
2 tsk. timian
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. cayennepeber
Et par ord om vores opskrift
Disse sprøde parmesankartofler er så lækre, at du hellere må lave dobbelt portion med det samme. Dine gæster vil simpelt hen sidde og spise dem med fingrene som chips. Parmesankartofler er genialt tilbehør til alle familiens livretter – laks, oksemørbrad, bøffer, koteletter – eller som selvstændig vegetarret med dilddip og en god salat til.
Læs mere om sprøde parmesankartofler efter opskriften.
Ingredienser
1.2 kg mellemstore kartofler | |
100 g parmesan, fint revet | |
Krydderolie |
|
3 fed hvidløg, knust | |
0.5 dl olivenolie | |
2 tsk. paprika | |
2 tsk. timian | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. cayennepeber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skrub kartoflerne fri for jord, men lad skrællen blive på |
2
Færdig
|
Skær kartoflerne igennem på tværs og snit et par millimeter dybt rudemønster i skærefladerne |
3
Færdig
|
Tænd ovnen på 200 grader - læg bagepapir på en bageplade |
4
Færdig
|
Læg kartoflerne med skærefladen opad, rør krydderolien sammen og fordel oven på kartoflerne |
5
Færdig
|
Bag kartoflerne 30 minutter midt i ovnen |
6
Færdig
|
Tag kartoflerne ud og anbring en lille bunke revet parmesan på hver kartoffel |
7
Færdig
|
Bag videre i 10 minutter, skru op på grill og bag 5 minutter mere |
Mere om sprøde parmesankartofler
I de engelsksprogede lande er ’crispy parmesan potatoes’ en stor ting, og det forstår man lige med det samme, når man for første gang sætter tænderne i sådan en lækkerbisken.
Hooold nu op, hvor smager sprøde parmesankartofler GODT! Bløde og hyggelige indeni, krydrede og knasende udenpå. Hvis du ikke har smagt parmesankartofler endnu, vil vi vove den påstand, at du måske har til gode at smage din yndlingskartoffel…!
Hjemmelavede parmesankartofler er det perfekte tilbehør til alle familiens livretter – laks, oksemørbrad, bøffer, koteletter. Eller brug parmesankartoflerne som ’kød’ på ugens grønne dage og servér med dilddip og en fyldig salat.
Et par ord om ingredienserne
Du kan bruge mange slags kartofler i opskriften. Vi skriver ’mellemstore kartofler’, men det kan også være helt små kartofler eller bagekartofler. Du skal blot huske at afpasse tiden i ovnen efter kartoflernes størrelse: Helt små kartofler skal nok have 10 minutter mindre end angivet, bagekartofler 10 minutter mere.
Hvis du har råd til rigtig parmesan, smager det allerbedst. Men bare rolig, grana padano, vesterhavsost eller en anden tør, lidt salt ost vil fungere. Til gengæld kan du ikke bruge smelteost og andre bløde ostetyper – de vil simpelt hen smelte ned på bagepladen.
Har du ikke cayennepeber, så pyt. Du kan bruge almindelig sort peber, chiliflager eller undlade at bruge noget ’stærkt’.