Ingredienser
-
1 kg roastbeef
-
0.5 flaske rødvin
-
1 spsk. olie
-
2 tsk. timian
-
2 tsk. salt
-
15 peberkorn
Et par ord om vores opskrift
Rødvin er en forrygende marinade til roastbeef. Syren i vinen får det lidt hårde kød til at mørne perfekt, og vinens smagsstoffer giver stegens overflade en raffineret smag uden at tage pippet fra kødet.
Men! Du er nødt til at bruge en vin, du selv vil kunne drikke. Billig, sur vin giver kødet en billig, sur smag. Trist, men sandt. Til gengæld bør du seriøst overveje at genbruge vinen i en sovs til kødet.
Rødvinsmarinaden i denne opskrift består nemlig kun af én ingrediens: Rødvin! De øvrige smage tilsætter du først efter marineringen. Det er ufatteligt let og sikrer samtidig, at smagene fra kød, rødvin og krydderier går langt bedre igennem hver især.
Velegnet tilbehør til roastbeef kan fx være rösti (schweiziske kartoffelpandekager), smørstegte asparges og rødvinssovs (sauce bordelaise).
Ingredienser
1 kg roastbeef | |
0.5 flaske rødvin | |
1 spsk. olie | |
2 tsk. timian | |
2 tsk. salt | |
15 peberkorn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Anbring roastbeefen i en frysepose og hæld rødvinen ved |
2
Færdig
|
Lad kødet marinere 24 timer i køleskab - vend posen et par gange undervejs |
3
Færdig
|
Rødvinen kan du nu bruge til en rødvinssovs (sauce bordelaise) – eller kassere |
4
Færdig
|
Dup kødet tørt og smør det med lidt olie |
5
Færdig
|
Knus krydderierne til pulver og smør kødet ind i det |
6
Færdig
|
Brun kødet hurtigt på alle sider på en varm pande |
7
Færdig
|
Steg kødet 30 minutter i en 160 grader varm ovn |
8
Færdig
|
Lad kødet trække nogle minutter og skær i meget tynde skiver |