Ingredienser
-
24 store, rå rejer
-
1 mango
-
1 avocado
-
0.5 agurk
-
2 gulerødder
-
24 basilikumblade
-
24 mynteblade
-
8 plader rispapir
-
Gomadip
-
50 g sesamfrø
-
1 fed hvidløg
-
20 g ingefær, revet
-
5 spsk. soya
-
5 spsk. riseddike
-
3 spsk. olie
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Rispapirruller (eller friskruller eller vietnamesiske forårsruller) er snacken eller forretten, ALLE kan lide! Selve rispapiret er kun beregnet til at holde sammen på fyldet og smager ikke af noget. Til gengæld smager rejer, avocado og mango FANTASTISK – og det gør gomadip også.
Vi garanterer successen hos dine gæster. Se også vores opskrift på rispapirruller med råmarineret laks.
Foruden avocado og mango har vi også fyldt lidt sprødt grønt i rullerne, lige som man gør i Vietnam. Her agurk og fine gulerødder snittet helt tyndt. Du kan bruge alle mulige andre knasende grøntsager: Blegselleri, sukkerærter, glaskål, jordskokker, whatever.
Det er ikke så svært at rulle sine egne rispapirruller, for når du fugter rispapiret, klæber det sammen af sig selv. Vi beskriver metoden her, men hvis du stadig er i tvivl, så skriv ‘rispapirruller youtube’ i din søgemaskine.
Du kan som sagt servere rispapirruller som en snack eller som forret – gerne med en iskold let øl (som i Vietnam), et glas kølig hvidvin eller med en forfriskende gin tonic til.
Du får 8 pæne ruller ud af denne portion.
Ingredienser
24 store, rå rejer | |
1 mango | |
1 avocado | |
0.5 agurk | |
2 gulerødder | |
24 basilikumblade | |
24 mynteblade | |
8 plader rispapir | |
Gomadip |
|
50 g sesamfrø | |
1 fed hvidløg | |
20 g ingefær, revet | |
5 spsk. soya | |
5 spsk. riseddike | |
3 spsk. olie | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog rejerne 1 minut i letsaltet vand |
2
Færdig
|
Skær mango og grøntsager i 0.5 cm tynde, aflange stave |
3
Færdig
|
Halvér basilikum- og mynteblade |
4
Færdig
|
Opblød 1 stykke rispapir ad gangen i lunkent vand (bare 10-15 sekunder) |
5
Færdig
|
Bred det bløde rispapir ud på et spækkebræt |
6
Færdig
|
Læg rejer, grøntsagsstave og krydderurter på midten på tværs af rispapiret |
7
Færdig
|
Buk rispapir 3 cm ind på hver side hen over fyldet |
8
Færdig
|
Rul rispapiret væk fra dig på den lange led - så stramt som muligt - papiret klistrer så længe, det er fugtigt |
9
Færdig
|
Til sidst laver du gomadip, som skal serveres som dyppelse til rispapirrullerne: Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend til en tyk dressing med de øvrige ingredienser |