Ingredienser
-
500 g kalveinderlår
-
1 l vand
-
1 spsk. salt
-
2 tsk. allehånde
-
20 peberkorn, knust
-
Tunsovs
-
140 g tun, drænet vægt
-
4 ansjosfileter
-
3 spsk. olie
-
3 spsk. vand
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
1 spsk. citronsaft
-
1 spsk. kapers
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
Persille, kapers til pynt
Et par ord om vores opskrift
Piemonte-regionen i Italien har æren for mange pragtfulde smagsoplevelser, og en af de allerlækreste er vitello tonnato: Koldt kalvekød med tunsovs.
Kød og fisk i én ret kan måske lyde som en underlig kombination, men har du én gang prøvet en veltillavet vitello tonnato, er du fortabt. Det smager usandsynligt godt!
Du kan bruge alle mulige slags stegt eller kogt kalvekød som basis i vitello tonnato. Men hvorfor ikke snuppe det fedtfri inderlår, som bare skal simre en halv time. Det magre kød står fabelagtigt godt til den cremede tunsovs.
Sovsen må meget gerne indeholde tun, ansjoser og kapers. De fleste vælger så at supplere med æggeblommer og masser af olie – eller købemajonæse – men vi synes, sovsen bliver endnu lækrere med lidt mindre fedtstof. Ikke for slankeeffektens skyld, men fordi sovsen ikke behøver være så overvældende. Bare rolig, denne version med yoghurt er rigeligt cremet og smagfuld uden de rå mængder olie.
Vitello tonnato kan nydes både som forret og hovedret. I begge tilfælde er det ideelle tilbehør en god salat – fx italiensk tomatsalat – og friskbagt flutes eller ciabattabrød.
Servér gerne et glas let rødvin til.
Ingredienser
500 g kalveinderlår | |
1 l vand | |
1 spsk. salt | |
2 tsk. allehånde | |
20 peberkorn, knust | |
Tunsovs |
|
140 g tun, drænet vægt | |
4 ansjosfileter | |
3 spsk. olie | |
3 spsk. vand | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
1 spsk. citronsaft | |
1 spsk. kapers | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
Persille, kapers til pynt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kalveinderlår 30 minutter med vand og krydderier - og lad gerne kødet trække 30 minutter eller mere i suppen |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienser til tunsovsen med en blender eller stavblender |
3
Færdig
|
Anret kødet i tynde skiver på et pænt fad, hæld tunsovsen over og pynt med persille og kapers |
4
Færdig
|
Servér lun eller afkølet, men aldrig køleskabskold |