Opskrift: Supernemt chia rugbrød
med surdej, honning og rugkerner

0 0
Opskrift: Supernemt chia rugbrød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 dl surdej
8.5 dl vand
1.5 dl yoghurt
1 spsk. honning
1 spsk. salt
3 dl chiafrø
5 dl rugkerner
5 dl rugmel

Lækkert, sundt og meget billigere end bagerens gourmetrugbrød

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Har du nogensinde investeret i et gourmetrugbrød fra en af de gode bagere? Så mindes du sikkert den usandsynligt lækre knasende sprøde skorpe hele vejen rundt om brødet…

Bagerens hemmelighed er – fedtstof! Det er fedt i skorpen, der gør den så sprød. Margarine, smør, planteolie…? Og netop så sprød bliver skorpen på dette skønne, sunde chia rugbrød, hvis du smører formen med 1/2 dl olivenolie inden bagningen.

Rugbrødet er sprængfyldt af fibre fra rugkerner og rugmel – og så er der store mængder af de vildt sunde chiafrø i. Hele 3 deciliter faktisk. Som iForm skriver: “To skefulde chiafrø rummer kalk svarende til flere glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbærkilde.

Lækkert, sundt og billigt: Kan man ønske sig mere af et rugbrød? Ja, at det er nemt at lave.

Hurra, siger vi, for vores chia rugbrød er så let at gå til, at selv en søvnig 10-årig med svage overarme kan være med. Du skal bare røre 8 ingredienser sammen til en lind dej, som du hælder i en smurt form. Så enkelt er det: Det tager 10 minutter.

Ingredienser

Antal personer:
3 dl surdej
8.5 dl vand
1.5 dl yoghurt
1 spsk. honning
1 spsk. salt
3 dl chiafrø
5 dl rugkerner
5 dl rugmel
3 fra 17 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør surdej og vand sammen

2
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser i nævnte rækkefølge

3
Færdig

Tag 3 dl dej fra og brug som surdej en anden god gang

4
Færdig

Hæld dejen i en smurt form med film + elastik over og stil til hævning 12-24 timer ved stuetemperatur (smør formen med 0.5 dl olivenolie, hvis du ønsker meget sprød skorpe)

5
Færdig

Bag rugbrødet 75 minutter midt i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Pensl skorpen på det varme brød med lidt olivenolie og tag ud af formen

7
Færdig

Opbevar det afkølede rugbrød i et stykke bagepapir med en elastik omkring

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pimientos de Padrón - stegte tapas pebre
forrige
Opskrift: Pimientos de Padrón – stegte tapas pebre
Opskrift: Langtidsstegt lammekølle i ovn
næste
Opskrift: Langtidsstegt lammekølle i ovn
Opskrift: Pimientos de Padrón - stegte tapas pebre
forrige
Opskrift: Pimientos de Padrón – stegte tapas pebre
Opskrift: Langtidsstegt lammekølle i ovn
næste
Opskrift: Langtidsstegt lammekølle i ovn

6 Comments Skjul kommentarer

Kære Sandie

Så vidt vi ved, bliver rugbrød bedst med surdej. Det bruger bagere også. Du kan faktisk købe færdig surdej hos en del bagere. Hvis du beslutter dig for at prøve med gær (fx 30 gram?), hører vi gerne om resultatet.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Hvor for bliver mit brød klægt , jeg har fulgt opskrift , hævet 12 timer og bagt 1,5 time til 100gr kernetemperatur

Kære Mogens

Det er godt nok mærkeligt!? Du har oven i købet givet rugbrødet 15 minutter længere, end der står i opskriften. Lader du det køle helt af, inden du begynder at skære? Vi har bagt dette rugbrød i årevis uden problemer, så vi bliver dig svar skyldig.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here