Ingredienser
-
400 g pasta
-
Tomatsovs
-
25 g smør
-
1 ds. flået tomat
-
2 løg
-
4 fed hvidløg
-
1 chili, uden kerner
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. balsamico
-
0.5 tsk. salt
-
Fyld
-
4 gulerødder, hakket
-
100 g semidried tomater
-
100 g sorte oliven, halveret
-
1 stor håndfuld frisk basilikum eller oregano, hakket
Et par ord om vores opskrift
Det er smørret, der gør ’et, siger man. Når du bruger smør i stedet for olie i en tomatsovs, kan det virkelig smages.
Som dressing til denne pastasalat bruger vi en supernem tomatsovs. Desuden smider vi en håndfuld semidried bagte-tomater i salaten, så der er dobbelt op på tomatsmagen.
Om du bruger frisk basilikum eller frisk oregano, betyder ikke så meget – begge dele giver en smag af det solbagte, italienske køkken.
Servér pastasalaten lun eller kold, som det passer dig. En lækker pastasalat med masser af tomatsmag passer fantastisk til sommerens grillretter, fx lynmarinerede nakkekoteletter på grill.
Ingredienser
400 g pasta | |
Tomatsovs |
|
25 g smør | |
1 ds. flået tomat | |
2 løg | |
4 fed hvidløg | |
1 chili, uden kerner | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. balsamico | |
0.5 tsk. salt | |
Fyld |
|
4 gulerødder, hakket | |
100 g semidried tomater | |
100 g sorte oliven, halveret | |
1 stor håndfuld frisk basilikum eller oregano, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne |
2
Færdig
|
Smelt smørret, blend de øvrige ingredienser til sovsen, småkog 30 minutter under låg i smørret |
3
Færdig
|
Bland pasta, sovs og fyld |
4
Færdig
|
Servér lun eller kold |