Ingredienser
-
400 g hvid fisk, fx torsk eller sej
-
400 g kogte kartofler
-
1 stort løg
-
4 spsk. mel
-
2 æg
-
1 muskatnød, revet
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
30 g smør
-
6 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Fisk er sundt, fisk er dejligt – og fisk er dyrt. Og dog. Hvis du erstatter halvdelen af fiskekødet i dine fiskefrikadeller med kogt kartoffel, bliver den skønne ret pludselig en billig spise. Fiskefrikadeller med kartoffel smager mildt og godt; her kan hele familien være med.
Opskriften er kolossalt let at gå til. Du putter bare alle ingredienserne (minus fedtstof) i din foodprocessor, det tager højst 10 minutter, og så har du den lækreste fars. Til gengæld kræver det, at du laver frikadellerne små, og at du steger dem på en sliplet-pande, for de skal vendes meget forsigtigt.
Som tilbehør til fiskefrikadeller kan du servere kogte kartofler med purløgsolie og en råkost af gulerødder, æbler, rosiner, melonstykker og et solidt dryp citronsaft.
Ingredienser
400 g hvid fisk, fx torsk eller sej | |
400 g kogte kartofler | |
1 stort løg | |
4 spsk. mel | |
2 æg | |
1 muskatnød, revet | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
30 g smør | |
6 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær fisk, kartofler og løg i grove stykker |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienser (minus fedtstof) til en jævn fars i en foodprocessor |
3
Færdig
|
Form små fiskefrikadeller og steg dem ved middelhøj varme 5-6 minutter på hver side i det smeltede fedtstof |
4
Færdig
|
Pas på, når du vender fiskefrikadellerne - de går let i stykker |