Ingredienser
-
1 kg laks m/ skind
-
Til gravning
-
40 g revet ingefær
-
2 spsk. salt
-
2 spsk. rørsukker
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. rosenpeber
-
1 tsk. korianderfrø
-
Revet skal af 2 lime
-
Dressing
-
2 bægre creme fraiche 38%
-
3 spsk. ingefærsaft
-
3 spsk. rørsukker
-
Saft af ½ lime
-
0.5 stor rød chili uden kerner, finthakket
-
Et bundt koriander, hakket
Et par ord om vores opskrift
Efter årtier med den skønne svenske version af gravad laks (med dild og rævesovs) er det forfriskende at prøve noget helt andet.
Ingefær-gravad laks smager af østens mystik med de mange dejlige, varme krydderier, men er dog ikke mere eksotisk, end at den passer forrygende på et stykke hvidt brød som forret eller som frokostret med en kold øl og en lille snaps til.
Dressingen, som skal over, er så rund og lækker, at man kan spise den med ske. Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan kørvel også sagtens bruges i en snæver vending.
Overrask dine gæster med denne opskrift på en alternativ luksusudgave af gravad laks.
Ingredienser
1 kg laks m/ skind | |
Til gravning |
|
40 g revet ingefær | |
2 spsk. salt | |
2 spsk. rørsukker | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. rosenpeber | |
1 tsk. korianderfrø | |
Revet skal af 2 lime | |
Dressing |
|
2 bægre creme fraiche 38% | |
3 spsk. ingefærsaft | |
3 spsk. rørsukker | |
Saft af ½ lime | |
0.5 stor rød chili uden kerner, finthakket | |
Et bundt koriander, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
3-4 dage inden servering deler du laksen i 2 lige store stykker |
2
Færdig
|
Bland de knuste krydderier og øvrige ingredienser til gravningen og fordel pastaen over alt det orange kød |
3
Færdig
|
Læg kødsiderne mod hinanden og vikl stramt ind i et stykke film og videre i en frysepose |
4
Færdig
|
Sæt i køleskabet 3-4 dage og vend dagligt, så begge stykker får lige længe ovenpå og nedenunder |
5
Færdig
|
Når laksen skal serveres, børstes den fri for gravepasta og skæres i så tynde skiver som muligt |
6
Færdig
|
Rør dressingen sammen et par timer før servering, så den lige når at sætte sig |
7
Færdig
|
Servér med hvidt brød som forret eller frokostret |