Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller
med hele hvedekerner, hørfrø og spelt

0 0
Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
100 g hele hvedekerner
Hoveddej
10 g gær
3 dl vand
150 g fuldkornsspeltmel
150 g durummel
100 g hørfrø
1 tsk. salt

Gode for fordøjelsen: Skønne, sunde boller med masser af fibre og crunch

Tilhører:
  • Billig mad
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Fordej

  • Hoveddej

Et par ord om vores opskrift

Del

I vores angst for gluten og kulhydrater skal vi passe på med ikke at glemme de sunde, gamle fuldkornsprodukter. Fuldkorn forsyner os med B- og E-vitamin samt vigtige mineraler som fosfor, kalium og magnesium. Fibrene i fuldkorn er gode for fordøjelsen, giver os et sundere tarmsystem og er samtidig med til at rense kroppen for affaldsstoffer (kilde).

Apropos fordøjelsen beriger vi den grove dej med en ordentlig sjat hørfrø, hvis naturlige olier har så mange gode egenskaber i forhold til vores helbred, at man tror, det er løgn: Fordøjelsesstimulerende, slankende, antiinflammatorisk, kræfthæmmende, slankende – og fremmende for intelligensen (kilde).

I disse skønne, mættende boller kombinerer vi hele hvedekerner med fuldkornsspeltmel og hørfrø – sundere bliver det næsten ikke. Det er den slags brød, du godt må spise, mens du er på slankekur!

Indrømmet, det tager tid at lave de koldhævede fuldkornboller, men til gengæld skal du ikke ælte eller pukle med dejen. Det er faktisk ret let og kræver bare lidt planlægning:

  • Morgen 1: Lav fordejen med blot 5 g gær, som skal stå og udvikle sig mindst 8 timer ved stuetemperatur.
  • Aften: Rør fordejen sammen med en hoveddej (10 g gær) og lad den hæve mindst 8 timer i køleskabet.
  • Morgen 2: Form 8 boller, lad efterhæve 1,5 time ved stuetemperatur og bag 25 minutter.

Trods alt ret overskueligt, ikke sandt?

Du får 8 knasende, sunde fuldkornsboller ud af denne portion.

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
100 g hele hvedekerner
Hoveddej
10 g gær
3 dl vand
150 g fuldkornsspeltmel
150 g durummel
100 g hørfrø
1 tsk. salt
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør fordejen sammen af gær, vand og hvedemel, dæk med film og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur

2
Færdig

Sæt samtidig de hele hvedekerner i blød dækket af vand i en separat skål

3
Færdig

Rør gær, vand og fordej sammen, herefter alle øvrige ingredienser

4
Færdig

Rør den fugtige dej godt igennem og stil til hævning mindst 8 timer i køleskab

5
Færdig

Form 8 boller med våde hænder og stil 1,5 time til efterhævning i stuetemperatur under et fugtigt klæde

6
Færdig

Bag 25 minutter midt i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Spicy gulerodssuppe
forrige
Opskrift: Spicy gulerodssuppe
Opskrift: Frozen raw brownie
næste
Opskrift: Frozen raw brownie
Opskrift: Spicy gulerodssuppe
forrige
Opskrift: Spicy gulerodssuppe
Opskrift: Frozen raw brownie
næste
Opskrift: Frozen raw brownie

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here