Ingredienser
-
1 ribbensteg (uanset vægt)
-
Olie
-
Salt
-
5 laurbærblade
-
0.5 liter vand
Et par ord om vores opskrift
Lad os lige få definitionerne på plads: Ribbensteg er en ganske fedtmarmoreret udskæring, mens kamsteg har fedt lige under sværen, men ellers består af et stort stykke fedtfrit kød. Det er kamstegen, der af de fleste danskere betegnes som flæskesteg.
Ribbenstegen med den generøse fedtmarmorering har den store fordel, at den næsten ikke kan gå galt. Selv om du giver stegen lang tid i ovnen, bliver den aldrig tør. Og netop fordi du kan give den lang tid, kan du altid få sprød svær.
Når det handler om tilberedning af enhver slags steg, foretrækker vi til hver en tid langtidsstegning. Det gælder ikke mindst ribbensteg. Det er en nænsom måde at tilberede kødet på, og resultatet bliver altid mørt og saftigt.
Her får du opskriften på en helt enkel og nem langtidsstegt ribbensteg uden andre krydderier end salt og laurbærblade. Denne sparsomme krydring skyldes, at vi gerne vil lave en traditionel brun sovs ud af stegeskyen. Ribbensteg med brun sovs er lækker mad både til jul og resten af året.
Hvis du er ligeglad med sovs og hellere vil have en ribbensteg med en mere spændende krydring, så brug denne krydderblanding: /krydret-langtidsstegt-culotte/
Som tilbehør til ribbensteg er kartofler og brun sovs jo altid et hit. Hertil kommer rødkål eller agurkesalat. Men en god kartoffelsalat kan også sagtens gå an.
Fortæl os, hvad du synes om opskriften. Både ros og ris modtages med kyshånd. Klik på kommentarfeltet herunder og skriv din (k)ærlige mening.
Ingredienser
1 ribbensteg (uanset vægt) | |
Olie | |
Salt | |
5 laurbærblade | |
0.5 liter vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rids sværen omhyggeligt ved at skære hele vejen gennem det første fedtlag ned til det første kødlag - hver eneste svær skal ridses helt separat |
2
Færdig
|
Gnid sværen med olie |
3
Færdig
|
Gnid lidt salt ned mellem alle svær |
4
Færdig
|
Læg stegen oven på laurbærbladene i et ovnfast fad |
5
Færdig
|
Hæld vand ved - og steg 3 timer midt i en 150 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Skru op til 200 grader og giv stegen 15-20 minutter ekstra |
7
Færdig
|
Sværene skal være smukt lysegule og sprøde, når stegen er færdig |
8
Færdig
|
Gem evt. stegeskyen til brun sovs |
One Comment Skjul kommentarer
Resultatet er perfekt hver evigt eneste gang