Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
2 skalotteløg
-
2 dl piskefløde
-
2 æg
-
0.25 muskatnød, revet
-
1 tsk. timian
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Det kan godt være, man spiser ris til alting ude i Asien. Og pasta overalt i Italien. Men her i Danmark skal der kartofler på bordet. Kogte kartofler, brasede kartofler, friterede kartofler, kartoffelmos, kartoffelpandekager, kartoffelgratin. Vi danskere elsker bare ALT med kartofler.
Hvis du ikke har prøvet at lave kartoffeltimbale før, vil vi hermed gerne give dig to højtidelige løfter: Det er ikke spor svært at lave. Og dine gæster vil elske smagen.
Dybest set skal du bare rive nogle kartofler, presse væden fra dem og blande dem med løg, fløde, æg og krydderier. Kartoffelblandingen skal nu fordeles i et antal små ovnfaste kokotter af porcelæn, folieforme eller store muffinsforme – og herefter passe sig selv i ovnen i 45 minutter. Så er der serveret.
Du skal smøre formene godt, før du hælder kartoffelblandingen i. Ellers kan det være svært at vippe de færdige timbaler ud af formene ved servering. Hænger kartoffeltimbalerne fast, må du servere dem direkte i formen på gæsternes tallerkener.
Kartoffeltimbale er det perfekte tilbehør til bøf, til oksemørbrad, til lammekølle – ja, til al slags stegt kød. Det ser elegant ud og smager fantastisk.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
2 skalotteløg | |
2 dl piskefløde | |
2 æg | |
0.25 muskatnød, revet | |
1 tsk. timian | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv kartoflerne groft ned i et viskestykke og pres væden fra |
2
Færdig
|
Hak skalotteløgene fint |
3
Færdig
|
Pisk de øvrige ingredienser sammen og bland kartoffel og løg i |
4
Færdig
|
Smør 8 små kokotter eller folieforme grundigt med olie |
5
Færdig
|
Fordel kartoffelmassen i formene |
6
Færdig
|
Bag 45 minutter i en 175 grader varm ovn på næstnederste rille |
7
Færdig
|
Tip kartoffeltimbalerne ud på et fad ved servering – eller servér direkte af formene |